Over Ons

Simon Weerstand

Simon Weerstand - Voorzitter

Getrouwd met Truida en sinds 2010 vader van James & Immaculate. Voorzitter bij Stichting Victory Foundation. In het dagelijks leven ben ik ondernemer in natuursteen, tegels en keukens. Sinds 2010 bezoek ik jaarlijks Uganda 1 of 2 keer. Ik geloof dat een kleine koersverandering kan helpen om tot een andere bestemming te komen. Graag draag ik mijn steentje bij om mensen een duwtje in de goede richting te geven. Dit kost ons wel wat, maar levert uiteindelijk meer voldoening op. Wij bouwen er aan het project Victory en hopen er op niet al te lange termijn te gaan starten met een steenfabriek.

Bij de steenfabriek moet een opleidingsplek komen om mensen het vak van metselaar en stukadoor te leren. Op het aangeschafte landgoed word op ca. 5000 meter momenteel groente verbouwd.

Wilt u ook betrokken zijn, zit u een praktische rol kunnen spelen binnen een van onze projecten? Neem gerust contact op!

Eljakim Nuijten- Penningmeester

Al jarenlang ken ik Simon en Truida Weerstand.  We hebben elkaar in de VBG de Fontein in Emmeloord ontmoet. Samen hebben we jeugdwerk mogen doen en inmiddels doe ik als freelance boekhouder al vele jaren de administraties van diverse bedrijven die Simon runt.

Jarenlang heb ik een stichting gehad van waaruit ik twee keer per jaar een wandelevent organiseerde. www.walkyourlife.nl Drie dagen er even tussenuit. Kijk gerust op de site.

Verder ben ik Freelance boekhouder. Met een aantal andere zzpérs ondersteunen we diverse ondernemers boekhoudkundig maar ook hebben we een adviserende rol. We werken veelal voor MKB bedrijven. www.offico.nl is de site waar we te vinden zijn.

Als persoon help ik graag andere mensen en organisaties daar waar het kan. Ik ben een wedergeboren christen die graag de weg van Jezus Christus ga. Met vallen en opstaan. Ik schrijf af en toe daar wat verhaaltjes over. Deze zijn te vinden op www.dscpl.nl . Al met al ben ik graag bezig.

Zo kwam ook het ondersteunen van stichting Victory Foundation op mijn weg. Ik beheer daar de financiën en denk mee in het bestuur. Het is mooi dat we vanuit deze stichting ook anderen weer van een platform kunnen voorzien om vervolgens weer anderen te mogen helpen. Gedreven vanuit onze relatie met God en Jezus Christus.

Inmiddels ben ik 57 en houd van sporten. Fysiek bezig zijn vind ik belangrijk naast het uitvoeren van een zittend beroep. Ik ben inmiddels 34 jaar getrouwd en  ben gezegend met een lieve vrouw,  3 volwassen kinderen en 5 kleinkinderen.

Het leven met Jezus Christus is goed. Ik ben een gezegend mens. En natuurlijk ken ik tegenslagen, maar die zijn er om te overwinnen in volledige afhankelijkheid van onze Heer en God.

Eljakim Nuijten
Peter Kalkman

Peter Kalkman - Secretaris

Er is overvloed in mijn leven. Meer dan voldoende eten. Fris helder drinkwater uit de kraan. Een dak boven mijn hoofd. En nog veel meer dan dat. Ontvangen uit de handen van God de Vader. Het is voor  mij een groot voorrecht om iets van die overvloed te delen met anderen. Onder andere met mensen in Afrika van wie de levensomstandigheden wezenlijk anders zijn dan die van mij. In Ghana participeer ik in diverse projecten rondom de stand Tamale. Dat geeft mij veel voldoening. Verder voel ik mij verbonden met Victory Foundation. De doelstelling van deze stichting sluit aan bij wat ik vind en denk. Ik vind het een eer om mijn steentje bij te dragen in het bestuur van Victory Foundation en het is plezierig om met Simon en Eljakim samen te werken.

Ik ben getrouwd. Trotse vader van drie dochters die elk hun eigen leven hebben. Daarnaast ben ik ook nog opa!