Victory

07-07-2023

Nieuwsbrief Victory Foundation 2023 #1

Lees nu onze nieuwsbrief!

Victory Simon & Truida Weerstand

Victory Foundation zet zich in voor de mensen in Oeganda, we creëren werkgelegenheid voor de bevolking. We doen dit door mensen op te leiden, ze te leren om stenen te produceren, huizen te bouwen en deze af te werken. Ook is er een stuk landbouwgrond waar de lokale bewoners gewassen kunnen verbouwen voor het kinderhuis Welcome Home en zichzelf.

 

Simon en Truida Weerstand zetten zich in voor dit doel in Oeganda. Dit jaar gaan we ervoor om de fundering te leggen van een nieuw te bouwen ziekenhuis. De mensen die opgeleid worden, zullen worden betrokken bij deze bouw.  Dit alles gebeurt in samenwerking met kinderhuis Welcome Home, waar we een jarenlange relatie mee hebben. Dit is het kinderhuis waar hun kinderen ook vandaan komen.

Project Victory Foundation

Victory Foundation is opgezet door Simon en Truida Weerstand samen met het bestuur bestaande uit Eljakim Nuijten en Peter Kalkman. De organisatie heeft als doel om mensen op te leiden tot bouwvakkers en landbouwers in Oeganda. Dit wordt gedaan door de mensen praktisch aan het werk te zetten en al werkend te laten leren. Hiervoor wil de organisatie onder andere een stenenproductie en een landbouwproductie opzetten. Hier leren de mensen in de toekomst:

  • stenen te produceren, deze te metselen en te stukadoren;
  • waarbij de echte toppers kunnen doorleren voor tegelzetter;
  • tevens is een groot stuk land aangeschaft waar zelf voedsel verbouwd wordt. De prijzen van voedsel zijn enorm gestegen en hongerlijdende gezinnen krijgen in ruil voor arbeid gewassen mee die verbouwd worden. 

 

Enkele malen per jaar reist Simon naar het plaatsje Jinja in Oeganda om het werk voort te zetten. Ze willen proberen  verschil te maken door werkgelegenheid te creëren. 

Er wordt nauw samengewerkt met het kinderhuis Welcome Home Afrika, zij trekken regelmatig het gebied in om te zien waar hulp nodig is. Ook heeft Welcome Home 2 kerken gesticht,  is er  een dokterspost gerealiseerd en momenteel zijn ze bezig met het  leggen van de fundering voor  een ziekenhuis. 

Welcome Home Ministries

Welcome Home Ministries Africa is een christelijk opvanghuis voor kinderen die dit heel hard nodig hebben. Hier wordt liefdevol gezorgd voor circa 65 kinderen van 0 tot 8 jaar.  Ze komen binnen met ondervoeding of andere problemen, zoals het overlijden van hun moeder tijdens de geboorte of omdat ze geen familie hebben die voor ze kan zorgen.

Welcome Home vangt deze kinderen op en geeft medische en praktische zorg. Ze krijgen liefde, onderwijs, eten en aandacht. Vervolgens wordt de thuissituatie aangepakt en wordt het kind, als dat kan, voorbereid op de terugkeer naar huis bij de ouders en/ of oma.

Sommige kinderen kunnen niet meer terug en deze blijven voorlopig in Welcome Home. De kinderen worden daar dan opgevangen en er wordt gezocht naar een veilige plek voor de toekomst.