Welcome Home Ministries

Welcome Home Ministries Africa

Annemie van Beugen is de Nederlandse vertegenwoordiger van Welcome Home Ministries Africa, een Christelijk weeshuis in Jinja, Oeganda.

Het is voor haar allemaal begonnen in 2005 toen zij op rondreis was door het prachtige Oeganda. Ze kwam terecht in Jinja. Daar in de hoofdstraat hoorde ze het gezang van kinderen uit een restaurant. Ze zag een lange tafel met een dertigtal kinderen (tussen 2 en 4 jaar) die zaten te genieten van frietjes en een snack. Toen ze verder wilde lopen kwam mevrouw Mandy Sydo naar buiten en sprak haar aan. Het bleek dat de kinderen in het restaurant van het weeshuis waren waar Mandy Sydo de directrice van is. De kindjes waren voor het eerst van hun jonge leven op een uitje. Ze is naar het weeshuis gegaan en werd meteen verliefd op deze plek. Ze zag hoe liefdevol er voor de kinderen gezorgd werd, hoe schoon het er was en ze zag veel structuur.

Uit dit contact is een hechte vriendschap met Mandy Sydo ontstaan. Sindsdien gaat ze 2 keer per jaar (op eigen kosten) met mevrouw Sydo naar Oeganda en kan zo met eigen ogen zien wat er met de Nederlandse giften gedaan wordt. 

Mandy Sydo is een Amerikaanse dame die met een pastor getrouwd is en in Amerika woont.  Ze is nu 20 jaar directrice en heeft tijdens deze jaren de Oegandese manager en het andere personeel opgeleid.

Annemie doet een aantal administratieve werkzaamheden tijdens haar  bezoeken, zoals het bijhouden van de foto’s van de kinderen voor hun dossier. Tijdens haar bezoek maakt ze altijd veel foto’s. Deze worden gebruikt voor de website maar ook voor de nieuwsbrieven die Mandy Sydo schrijft.

Annemie van Beugen

In de afgelopen jaren is er al veel gerealiseerd door giften uit Nederland. Er is een klaslokaal gebouwd, vloertegels gelegd op het hele terrein, een peuterafdeling gerealiseerd, speeltoestellen gemaakt en het huis in de verf gezet. Het grootste gedeelte van de  donaties zijn uiteraard bestemd voor eten en medicijnen. Het kinderhuis is afhankelijk van giften.

De laatste jaren werkt Annemie ook samen met Simon Weerstand die een project in Lwambogo gestart is om bakstenen te maken. De bedoeling is om meer mensen aan een baan te helpen en dus een kans te bieden op een beter leven met toekomstperspectief. Op dit terrein worden ook groenten verbouwd die voor Welcome Home bestemd zijn, maar ook voor de arme mensen, kinderen en ouderen van Lwambogo.

Om extra inkomsten te genereren verkoopt Annemie ook enkele artikelen uit Oeganda. De kettingen worden gemaakt door het personeel van Welcome Home. Daarmee verdienen zij een extra inkomen. De andere artikelen brengt ze mee als ze weer naar Oeganda geweest is. De gehele opbrengst is voor het kinderhuis. 

Heb je interesse in een van deze artikelen neem dan contact met haar op.

Annemie.van.beugen@home.nl

Nieuwsbrieven