!nclusion

Een betere toekomst voor Ghana

!nclusion is een project in Kanvilli, in het noorden van Ghana, dat gericht is op het verbeteren van het leven van kinderen met een beperking. In Ghana worden kinderen met een beperking nog vaak verstoten, vermoord of verborgen gehouden in huis. 

!nclusion wil deze kinderen zichtbaar maken door een project school te starten waar deze kinderen terecht kunnen, zodat de ontwikkeling gestimuleerd wordt.

De focus zal hierbij liggen op de mogelijkheden van de kinderen met een beperking. Het is de bedoeling dat deze kinderen na maximaal 2 jaar doorverwezen worden naar het bestaande schoolsysteem. Afhankelijk van de beperking kan dit een reguliere school, een stageplaats of een speciale school zijn.

Daarnaast zal !nclusion zich richten op educatie voor de communities over gehandicapte en de mogelijkheden van mensen met een beperking.

Doel van !nclusion

Het doel van !nclusion is om de betrokkenheid van kinderen met een beperking in de samenleving te vergroten.

!nclusion ziet dat het daarom belangrijk is om deze kinderen zichtbaar te maken. Dit wil ze doen door een plaats te creëren waar deze kinderen terecht kunnen. Daarom wil !nclusion een school bouwen waar hun ontwikkeling wordt gestimuleerd. 

Door het stimuleren van de ontwikkeling zullen ook de mogelijkheden van deze kinderen duidelijk worden en kunnen ze een bijdrage leveren aan de samenleving. 

Ook wil !nclusion de kennis vergroten in de community over beperkingen en de mogelijkheden van mensen met een beperking. Dit wil ze doen door workshops te geven. 

Lees alles over dit project op: https://inclusion-ghana.jouwweb.nl/. Wilt u bijvoorbeeld de blog van Lianne gaan volgen dan kunt u deze daar ook lezen of klik anders hier.